6 de des. 2013

Volta de Bel una nova versio

Buffff quin munt de temps sense escriure per aquí quasi mig any!!!!! ¿serà per que no he fet res important?? ja miraré a veure l'historial del GPS i si hi ha alguna cosa a destacar la fico, però avui toca explicar la volta de Bel que per fi he pogut fer, ja feia com a mínim un any que la volia fer però mai era el moment i aprofitant la bonança climatologica he agafats pataquets i cap allà que he marxat.
Sortia de casa cap a les 8'30h pot ser una mica just de temps per a fer la colta que tenia marcada al GPS, però be el dia era perfecte per a fer la volta, cami del riu i cap a St.Rafel fins arribar al Lligallo del Moli la Roca on m'he desviat cap a Canet lo Roig, per aquí al mig havia buscat una forma diferent de pujar a Rossell sense haver de anar a la Senia o d'haver de arriba a Canet, així que en atenció segueixo el track que hem vaig dibuixa buscant el mínim de carretera possible però hi ha molt a millorar en aquest aspecte.
Anant i venint arribo a Rossell on bufa el vent, tant que quasi pego la volta cap a la Senia però no se per que avui era el dia. Pujo els 11 km del port de Bel a ritme tranquil. En arribar dalt la clàssica foto per a constata el meu pas pel poble i un mos ràpid que fa un mica de fred.
A partí de aquí senderetes empedrades pistes i més senderes. Surto pujant les primeres rampes que em porten prop del diposit de l'aigua de Bel, després la pista que porta cap al Mas de l'Esqueche però de tant en tant agafo les variant en sendera per arribar al mirador de la portella de Bel on em trobo un grup de cabres corrent pel mig del pedregal.
Avui porto la intenció de veure un altra variant per a baixar de aquí dalt als estrets del Ballestar, per la meua part serà la tercera forma de fer-ho. El sender entre pins i més pins baixa ràpidament fent moltes corbes de ferradura, sense cap complicació tècnica destacable em porta ràpidament a la part baixa on hem despisto una mica però recupero la traçada en veure que al GPS posa "desvio de trayecto".
Una vegada recuperad el camí surto al sender dels estrets del Ballestar i finalment a la zona de recuperació de aus del Pantano de Ulldecona. Al arribar al pont un mini descans menjar-me un parell de mandarines i tira la foto.
Emprenc el camí de tornada cap a casa son les 12h i penso en com arribar a casa sense trepitjar cap camí per on ja he passat este matí. Passo per la Senia pel riu, creuo el riu pel pont penjant del Moli l'Abella, segueixo els camins i senders que hem porten al Moli la Roca on creuo el riu novament per agafar el lligallo la Roca per la part Catalana, prop dels Valentins giro cap a Ulldecona baixant direcció directa a la Tossa.
En arribar al Pantanet i veient que tinc temps de fer una mica més de sender creuo pels senders de la Tossa del Castell i finalment baixo pel sender del Castell acabant la ruta arribant a casa sobre les 13'30h, horari perfecte.