28 de des. 2013

Els dos Embassaments x Sender

Segon cap de setmana acompanyat per a sortir en MTB, però aquesta vegada soc jo el que acompanya al "Guru" ja que no troba ningú en ganes per a fer-la volta que te marcada, al final decideixo acompanyar-lo i així gaudir d'una bonica i dura volta pel Port.
A les 8'30h quedem a l'embassament d'Ulldecona d'on sortim els dos per la pista de les Vallcaneres, la pujada a bon ritme es fa més distreta que anant tot sol, sense trobar massa cotxes passem la Font del Teix, la Cadena, la pista del Faig, la pista de la Carrasca Grossa, el mas de les Vallcaneres Altes i finalment arribem al final de la primera pujada, a partí d'aquí empalmem senders, primer tram el GR fins al refugi de la Font Ferrera on comença a xispiijar i el cel es tapa.
Passem de llarg del Refugi continuant per sender cap a Pinar Pla entre els pins es veu un cel cada vegada més fosc i de tant en tant plou, relliscant per aquí i per allà arribem a Pinar Pla on sembla que ha plogut més però ara no ho fa, per a evitar la sendera que porta a l'ermita de St.Miquel que estarà impossible pugem el Coll de Tombadors on agafem la pista del Tossal dels Tres Reis i avanç de arribar-hi avall cap a l'ermita. Arribem a l'ermita plovent de valent, entrem a una de les portes per a netejar de fang les rodes i cambis.
Veient que la cosa no para decidim sortir al cap d'uns 20 minuts aquí dins refugiats, ens tirem avall pel sender, esta molt humit però sembla que es pot anar fent sense massa perill. Baixem i baixem, al arribar baix a la pista sembla que el temps millora i pensem que encara sortirà el sol. Passem el túnel de la pista Beceit Penyaroija i el dia s'ha aclarit.
Ara toca rodar cap a Penyaroija on arribem en un tres i no res, la pista humida però sense fang aquí quasi no ha plogut. Arribem, mirem, pensem i decidim passar de llarg del poble ja que els dos portem menjar per a fer la volta i així guanyem temps. Una mica més amunt ja direcció al Boixar hi ha una area en banquets on parem de cara a sol per a menjar i escalfar-nos, tenim de fons les Roques del Mas Mut.
Pensant en la resta de ruta emprenem la pujada per pista que ara toca, però en lloc de seguir la pista encara anem a fer la Via Pecuaria que voreja pel darrera les Roques del Mas Mut així fem una mica més de sender. Aquesta sendera no esta molt transitada, hi ha un parell de passos tècnics, algun aixeregall i molt de pinar, però es un 99% ciclable en gracia i sort.
Una vegada a la pista ens posem a pedalar direcció al Boixar, la pista molt coneguda pels dos es fa amena xerrem dels plans per a l'any que ve, de les rutes futures, les companys, ......
Sense pensar-ho arribem al Mas dels Hostalets per on remuntem direcció a Fredes, aquesta pujada es dura i a estes altures del dia es fa pesada, cadascun al seu ritme. Arribem dalt a la Ctra. Fredes-Boixar per on fem uns 200m i agafem la baixada cap a la Pobla.
Aquí baixant penso que gracies a Oscar avui he passat un gran dia, penso també en que havia estat a punt de sortir en la bici de carretera, bufff quina sort no haver-ho fet.
Baixem per esta sendera a la Pobla, esta molt neta pot ser massa i es pot correr molt, en arribar baix una mica de aigua als rentadors de la Pobla de Benifassar i cap al Ballestar. Entrem al sender dels Estrets per on arribem sense cap problema a l'Embassament d'Ulldecona novament on els cotxes ens esperen per a tornar a casa, ens felicitem per la ruta, ens despedim fins a la propera i ens desitgem BONES ANY NOU.