23 de juny 2013

Marxa de Morella

Avui torno a les minimarxes de MTB aquest any per mandra o per falta de temps no n'he participat a cap, la veritat que continua la mandra però els companys no acompanyen en estes escapades per fora del poble així que tindrem que buscar-mos la vida en estes minirutes. Aprofitant el circuit de marxes de Castello hem desplaço a Morella per a participar i vore noves senderes d'aquí dalt i del centre de MTB.
De bon matí au aixecat i marxa cap a Morella, a la fabrica giner que falta gent, allí recolliré el dorsal nº215, preparant tot saludo a molts coneguts per aquí i per allà, finalment tots apunt per emprendre la sortida, per megafonia avisen que la sortida varia una mica, el riu Bergantes va molt crescut i l'evitarem per un tram de carretera.
Sortida com sempre molt nerviosa d'estes que no m'agraden per que considero que després ja hi haurà temps per avançar, però com sempre es un error que ja conec però be tampoc tinc res a guanyar i molt a perdre.
Comencem la primera pujada per un camí estret per on avançar es fa difícil, després enllacem en senders per on es impossible avançar així que aquí hem quedo, ja hi haurà temps, detras de un grupet anem fent una sendera magnifica terrera plena de pujades i baixades entre carrasques.
Finalment sortim a un camí semi encimentat, però això s'acaba avanç que pugui avançar suficient, entrem a un camí vell de pedres posades per al pas dels animals, aquí hi ha molt perill però sense frenar massa es pot passar, llàstima que els de davant no baixen be i au a corre.
Arribem a Forcall on creuem el riu per primera vegada, la veritat que si que va crescut aigua a genoll per a mi. Passant per dins el poble enllacem un camí que rodeja les tres rius que aquí al Forcall s'uneixen: Bergantes, Calders i Cantavella que entre els tres fan una bona riuada.
Fent una volta per aquí tornem a arribar al Forcall i tornem a creuar el riu, aquí hi ha un avituallament on passo sense mirar, massa gent menjant, continuo falten uns 15km. La segona part que jo m'esperava més suau i rodadora resulta ser una escalada al més alt de la ruta, per pista si però quins desnivells!!! aquí avanço a algun que va a peu.
Baixada trepidant per sender en algun punt técnic i dificultós on algun susto s'emporten els companys i avall cap a meta. Arribem a vistes de la fabrica Giner el punt de sortida i arribada, ara si creuarem el riu per on avanç no hem passat, al passar veig que si que l'aigua arriba al `"pelindinguis" millor passar en la bici a coll i au.
Al final i ja de cara a meta deixo passar als que si que es juguen la classificació de les marxes, jo estic content de haver fet la volta i haver conegut un altra part d'aquest racó de mon.