6 de des. 2011

Marxa de Santa Barbera

Després d'una setmana estirant-me el pèl per haver-me deixat l'eix de la roda del davant a la marxa de Xerta avui tinc la oportunitat de redimir-me i gaudir de l'ultima de l'any.
A Santa Barbera fa quinze dies es va suspendre la marxa pels forts aiguats caiguts i avui toca recuperar el temps perdut i ho fan allargant una mica el recorregut ampliant els kilòmetres de sender que farem. A les 8'30h ja estic al lloc de sortida preparat i apunt per a veure als coneguts que ens veiem d'any en any, em trobo a Josep S. acompanyat per Manel C. dos falduts més que han vingut, tota gent de la comarca esta aquí a veure el recorregut i d'alguna manera agrair el gran treball que fan esta gent de la UCSB per la serra de Godall.
Sortida cap a la serra per camins a les 9h tranquil·lament sense cap pressa ni agonies de estar pel davant per a veure qui va primer. Passem per la Galera i aquí comença la veritable marxa creuant el barranc i entrant als primers enllaços en sendera per arribar a Godall on re-agrupem, després creuem el poble pujant per Vilallarga, tornem a entrar per camins ara direcció a la pujada del gos arribant a la sendera de la pedrera Blanca. Tornem a fer una mica de parada i entrem a la nova variant que ja coneixia gracies a la informació de primera ma per part de Josep Barbera, arribem a la part alta prop de l'antena de l'ermita on hi ha el primer avituallament.
Menjant i xerrant en uns per aquí en altres per allà veig que la gent comença a moure i m'uneixo als del davant per a poder gaudir dels senders sense tindre massa taps, sorpresa anem a estrenar un petit enllaç per a evitar l'asfalt si vens del Tossal Rodo. Emprenem el sender de les Talaies que voreja tota la serra de l'ermita d'Ulldecona per damunt de les cingleres, passem per la que baixa cap a l'ermita i continuem en busca del sender de les Palometes. El sender de Palometes es primer molt tècnic en corbes molt tancades després te forts desnivell per damunt de roca viva i finalment una part més divertida per margenades i bancals d'oliveres. Per desgracia no m'agafen a cap foto però ¿els coneixeu?
Passat aquest tram retornem direcció a Ulldecona pel camí de les Ventalles a l'ermita, pugem cap a l'ermita i avui esta gent em farà fer una cosa que mai m'havia plantejat pujar els sender cap a la part alta, passem per les escales de fusta, la zona d'escalada i finalment ja tornem a ser al sender de la Talaia arribem al lloc on avanç em baixat per Palometes però aquesta vegada remuntem en busca del sender JB per on anem en busca del segon avituallament del dia, després de reposar beure, menjar i xerrar emprenem la baixada del Raco de Fernanda empalmant-la en el sender dels Tarongers sortint al camí Vell d'Amposta, els tres senders seguits fan que poc a poc la velocitat s'augmentí i al final sembla un desens en pura regla.
Finalment arribem a Santa Barbera on ens espera una torrada i un sorteig d'obsequis, en companyia de Oscar fem un mos i la xerrada, després em dona el trofeu per haver participat a cinc proves de la Xallenge de les Terres de l'Ebre i la braga de coll del Club de Bordon. Finalment torno cap a casa content per haver pogut gaudir d'un bon matí de MTB-Enduro.


Vídeo del dia, gravació i edició Min1972: