10 de des. 2011

Nocturna Calijona

Molt probablement l'ultima de l'any el divendres a les 21h vam fer la Nocturna Calijona, després de treballar un dia si un dia no durant la setmana només faltava aprofitar el divendres per a gaudir d'una bonica ruta per les terres entre Calig, Penyiscola i Cervera.
La foto de rigor a la plaça del poble on ens ajuntem 18 ciclistes tapats per a suportar el fred lleuger d'una nit del desembre. Sortim passant per davant de l'església en direcció al camí que porta cap a Penyiscola, després d'un primer tram asfaltat entrem a camins per anar en busca d'algun sender d'enllaç, de cara al camí de la ratlla del terme.
De moment entre alguna queixa per la velocitat a que ens porta Joaquin "lo Calijo perillos" anem fent la xerrada entre tots els companys alguns coneguts altres no. Després de passar una cadena i de ser avisats de la presencia de dos més baixem i pugem per uns sender que ja habia fet en companyia dels Top-Abajo es molt divertit ja que hi ha algun tram de pujada dur i alguna baixada estreta entre un pinaret, en acabar-se toca re-agrupar a tota la tropa.
Anem en busca de la segona tanda de senders, passem pel mig de mandariners on aprofitem per a menjar-ne alguna, el ritme va sent fort per a ser una nocturna però anem tots prou compactats, pugem i baixem sense veure cap poble del voltant, passem per l'abocador de Cervera molt proper a Calig. Anant per la foscor de la nit allà lluny es veu una "pirulo" i es sent un "megafon" ¿qui collons es?¿seran los del tricornio?....... a no es un avituallament, jejejej, quin susto, jejejjeje, estos calijons estan en tot.
Emprenem la pujada cap a la Roca Nacia per un camí molt pedregós i per a sorpresa de tots el 4x4 ens segueix, fins arribar dalt, ara toca baixar primer per camí i després els dos senders més llargs de la nit, a estes altures ja tenim la vista acostumada a veure entre la foscor i la llum de les "lupichines". La baixada dels senders es molt divertida i rapida, el grup s'estira peró en arribar baix ens tornem a ajuntar tots per a tornar cap a Calig.
Però abans d'arribar encara queda temps per a les ultimes sorpreses els calijons han netejat un tram de sender per a l'ocasió, es tracta de una baixada en corbes i alguns escalonets per arribar directes a l'ermita on ens espera una comitiva de calijones i els del avituallament. Les vistes des de dalt son molt boniques.
Tots junts i per acabar la ruta fem una volta pel poble en busca dels cotxes on carreguem les bicis abans de anar a sopar, son sobre les dotze de la nit. El sopar es extraordinari, estos calijons tindran que organitzar més nocturnes, unes tapes com a entrants, uns plat fort, unes creps com a postres i finalment entre xerrada, anècdotes i tot emprenem el camí de tornada a casa sobre les dos del matí.