15 de nov. 2011

Nocturna Godallenca

Aquesta vegada em tocava a mi organitzar una nocturna i les peticions eren exactes anar a fer unes quantes senderes per la serra de Godall, soparet a Godall i retornar fent més senderes. El llisto estava molt alt després de la nocturna de les Cases a St.Carles però puc dir que vaig aconseguir que la nit tot i els 31km del recorregut es fes curta i molt divertida per a tothom.
La ruta comença a la Cooperativa a les 20'30h de la nit, allí estàvem tots preparats en les "Lupichines" creuem el poble pel carrer major i emprenem la pujada per la carretera de Godall, sortim del poble i ja encenem la il·luminació tot i que ahir va ser lluna plena el millor serà portar la llum encesa, per a començar el recital de senders de la nit emprenem la calç que esta molt neta però no se com estarà després de les ultimes pluges, resulta que esta perfecta i pugem tot el tram per l'interior evitant així tocar asfalt.
Arribem tots dalt, s'han sentit uns quants aiis però res de rellevant, emprenem el camí cap a les torres i el sender del Tossal Rodo per on continuem senderejant en la foscor relativa, gracies al focos no hi ha problema per a dislumbrar les pedres i les corbes. Arribem al punt més alt del sender i parem a gaudir de les llums del poble i re-agrupar.
Continuem cap a la torre de dalt de l'ermita, pel sender hi ha una bonica estampa de l'ermita il·luminada, arribem sense problemes el sender esta molt net, però si una mica humit tornem a re-agrupar. Baixem uns metres pel camí i entrem de nou al sender de les atalaies, per on només jo he passat i de nit es una mica complicat per que "zigzagueixa" molt però sense moltes presses es passa be. Arribem al final del sender i baixem per un parell de sender més cap a Godall on ens espera la recompensa de la primera hora i mitja del trajecte. Un bon soparet i la tertúlia.
Al sortir del bar una punxada i un radi trencat no seran obstacle per a continuar la ruta, després de solventar els contratemps tornem a la foscor dels camins de Godall, emprenem de nou un parell de senders i la pujada pel camí de la pedrera que acaba en sender agafant la variant de la dreta que arriba molt més prop de la torre de l'ermita, tornem a passar pel sender del Tossal Rodo i ja estem a la carretera de Godall, el track continua pujant cap al Tossal Gros i cap allà que anem. La pujada majoritàriament a peu es l'ùnic tram que si hages pogut hauria evitat però o això o cap a casa. però la diversió tenia que continuar així que ja estem dalt tots junts ens fem una foto per al record.
Emprenem el camí de baixada però enseguida entrem al sender cap al cap de tir, el primer tram es molt ràpid, després toca travessar en busca del tub de l'aigua de les pedreres a partir d'aquí tot baixada fins a la Via Augusta, però pel camí una avaria seria ens fa perdre una mica de temps. Ja hi som anem direcció al pantanet en busca del següent sender que ens portarà per la zona que fa poc es va cremar a la carretera de les Moles per on creuarem en busca del camí del Castell per on ens aproximem a la ultima baixada el sender del Castell acabant la ruta a la sèquia. Com que la nit ha estat un èxit aprofito per a passar pel carrer/sender València i així acabem per sender la ruta davant de la Cooperativa on havíem començat la nocturna, son quasi les dos del mati i demà m'espera un altra ruta que podreu veure a la crònica del Blog de la Penya