28 d’ag. 2011

III Trenca-Cames, Traiguera

Avui diumenge de festes al poble a Traiguera fan la primera de les marxes de MTB que fan prop de casa aquesta segona part de l'any, es tracta de la Trenca - Cames i com el seu nom diu es una puja baixa molt divertit per camins que majoritàriament he fet en companyia dels companys Traiguerisn Vicent i Joan.
La sortida es a les 9'30h i ens reunim un grup reduit d'uns cuaranta participants i es que a Benicarlo fan una duatlo de muntanya i a la majoria de pobles son festes i la gent esta una mica adormida. Després de les explicacions pertinents del president es dona la sortida, per davant hi ha gent que porta molta pressa i comencen a escapar-se, anem pel voral de la carretera de Morella i emprenem la primera pujada primer per camí i després enllaçant per sender arribem al punt més alt de la marxa, aquí dalt ja vam pujar un dia en la penya, però la baixada la vam fer per un sender per on no havia passat mai.
La baixada es molt rapida i te algun pas tècnic, supero a un parell de ciclistes, arribem novament a camins direcció a la rambla Cervera travessant la carretera de la Jana. Un petit moment de pla i tornem a emprendre la pujada de la perdiguera per detras, aquí em passa un dels que he passat baixant però es queda uns 10 metres per davant, arribem dalt i veig un parell més de ciclistes, el camí per on anem es el més pedregós i perillós del terme així que tranquil·litat. Tornem a entrar a sender i per aquí baix a pels que em porten uns metres, com que em conec la sendera en un tres i no res els agafo, passar serà un altra cosa, el primer cau davant meu i després d'ajudar-lo a plantar-se i veure que no s'ha fet res i que ha punxat tiro cap avant al poc agafo als altres dos pel que sembla i tal com bufen també han caigut, com que ja en son dos passo de llarg.
Els camins i senders curts es van alternant aquesta primera part a sigut molt divertida, la segona part comença a la carretera de Traiguera a Vinaros, emprenem els camins per on sempre venim del poble direcció a la font de la Salut, per aquí la 29" va molt rapit arribo al Cervol i emprenc la pujada direcció a Canet, enllaçant camins i caminets ja vaig direcció a Traiguera, els 42km de la marxa s'hem han fet curts i en 2'05h faig el recorregut, esta clar que hi ha gent que ha anat més rapit però jo he xalat moltíssim i he fet un bon estreno de la temporada de MTB que aquí comença.

Ruta GPS Garmin

p.d: La propera marxa serà a Gandesa anomenada Cami de Sirga, no hi he assistit mai així que a veure que hi trobo.