3 d’abr. 2011

III Vall Gold Race

Avui he participat a una KeDaDa del ForoMTB, l'any passat ja vaig assistir a una similar i la veritat que meu vaig passar molt be, es com anar a una marxa però a gaudir de la ruta en companyia d'un bon conjunt de ciclistes que els interessa més gaudir de la ruta que sofrir-la.
Anem a per la ruta, la sortida estava prevista a les 7'30h així que vaig a dormir el divendres per a estalviar-me la matinada, en una mica de retràs sortim de Vall d'Uixo, en concret del parking de les Coves de St. Josep el sol encara no a sortit.
Comencem pujant toca encadenar tres petits ports Marianet, Eslida i Ain, la ruta comença forta i a un ritme molt tranquil el grup de més de 30 ciclistes es divideix en dos el primer Marianet es molt paregut a les Moles, els altres dos ja no son tan fàcils, un company de castello ToniOrtiz em comenta que Eslida es considera segona categoria a la Volta Espanya.
En arribar a Tales re-agrupament de tot el personal ara toca rodar per carreteres més transitades i junts anem direcció a Onda on comença la pujada més llarga amb final al Port d'Arenos que en total en aproximació i tot resulten uns 50km de pujada, els paratges que ens rodegen son molt bonics, boscos de pins, alzines sureres, formacions rocoses roijoses, singleres, rius i petites preses d'aigua. 
El grup es torna a partir en petites fraccions i arribant dalt a Arenos una mica de diversió per a tots, jejeje. Una vegada tots dalt anem en busca del esmorzar, dinar son ja les 12'30h i baixem cap a Caudiel on l'organitzador ha reservat taula per a tots i també el menú, un bon plat de macarrons, una cuixa de pollastre, flam per a tots begudes varies sobretot cervesa i cafés.
Retornem a la carretera uns kilòmetres de calentament i tornada al puja baixa de la ruta, les carreteres per on anem son solitàries i més a les hores a que estem son les 14'45h, anem direcció a Torralba del Pinar i el seu port, després un parell de trampes entrem a una carretera en molt mal estat i la baixada es infernal més indicada per a MTB. Tornem a sortir a una carretera com deu mana i pujem el port de Ayodar en escapada en un parell d'escaladors purs,  baixada rapida un altra vegada a Tales on re-agrupem el màxim de ciclistes i tornada pels nomenats ports Ain, Eslida i Marianet, els tres encadenats sense casi parar, el grup es reduït jo tiro en los de davant m'interessa arribar a Vall d'Uixo prompte, arribada a la Vall i carregant el cotxe arriba un altre grupet, quan ja marxo arriben els últims amb cares de esta molt cansats. Comentar que hi ha hagut gent que ha vingut des de Castelló i acaba el dia amb més de 300km, quina enveja.