20 d’abr. 2011

V-XTREM 421km 5880m desnivell

El 20 de març comença a gestar-se el somni d'una colla de Valencianets, una ruta èpica que recorreria per tres comunitats autònomes, quatre províncies Castelló, València, Terol i Tarragona. El 2009 la Volta a Castello en 286km i 3500m, el 2010 la Chiapa Xtrem en 305km i 4150m i el 2011 després d'haver conegut a una gran colla on reina la "germanor" com diu Bragat arriba la V-XTREM de 420km i 5880m de desnivell positiu acumulat.
Anem per feina que se farà llarg. La sortida des de la Vall d'Uixó esta prevista a les 5 a.m. totalment de nit, preparats amb llums i bandes reflectants per a complir les normes de circulació ens fem la foto i sortida a les 5'05 a.m., som 8 els ciclistes i dos els acompanyants amb la furgo de Vferrer repleta de avituallament per part de Bike Difusion S.L, també nomenar la boníssima coca feta per la mare de Bernardo.
Comencem a pedalar cap a Sagunto les carreteres estan tranquiles però les discoteques no, algú comenta ¿que pensara la gente cuando nos vea? jo penso que devien al·lucina i pensar "avui he begut massa". Els primers km son favorables i la primera hora la fem a 28km/h de mitja, després ja comencem a pujar i la mitja baixa però això no es d'importància en aquesta ruta, anem fent-la petar els que coneixen les carreteres van davant que hi ha algun que altre encreuament i rotonda perillosa, a la majoria els conec de marxes a altres de altres quedades com la Haut o la de fa quinze dies la Vall tots menys un que resulta que esta preparant el Camino de Santiago Non-Stop, ufff.
Anem endinsant-mos cap al interior de la província per l'antiga nacional direcció a Teruel per on veiem nàixer el sol, sempre picant cap amunt arribem al primer port Ragudo 12km al 4% amb molt bona harmonia de grup el superem sense problemes dalt hi ha unes bones vistes toca rodar fins arribar a Barracas on fem la primera parada per a menjar i altres coses.
Continuem direcció Villanueva de Viver i després Montanejos les carreteres son favorables tornem a baixar de cota, passem per uns bonics "desfiladeros" i túnels de pedra per arribar a l'embassament d'Arenòs. En arribar a Montanejos es l'hora d'esmorzar, entrem al poble i anem a u bar on ens deixen entrar les bicis i tot.
Després d'unes rises tornem a la carretera portem una 115km i cinc hores de ruta, ara toca el plat fort però abans els entrants el port de Pino de la Salbe 6.2km al 6% baixada rapida i cap al gran colòs del dia Puertomingalvo 12km al 6,4% l'asfalt esta en mal estat i la pujada es fa més dura i llarga del que toca però poc a poc tots el superem sense massa problemes.
Aquí a dalt fa una mica de rasquilla i aprofitem per a tapar-nos, la carretera continua cap a Mosqueruela primer en molt mal estat i després arribem a l'encreuament de la carretera direcció a Valldelinares on millora fins arribar al poble, passada rapida i ens endinsem a la infernal pujada del Puerto de la Estrella tots sabem com esta l'asfalt tant de pujada com de baixada. Arriba l'hora de dinar i parem a Casa Amada a la Iglesuela, tots pensàvem que tardaríem en sortir d'allí però no en una hora justa ja em dinat i tornem a estar damunt de les bicis, anem en busca de Morella, però abans tindrem que superar el Puerto de las Cabrillas 7,6km al 2,8% passem per Portell de Morella i Cinctorres uns pocs kilometres més i ja es veu aquesta bonica estampa.
Una rapida baixada i arribada a la capital de l'Alt Maestrat Morella, passar per aquí es senyal inequívoca que toca pujar, pujar el Port de Torre Mirò 8,4km al 4,6% una vegada superada aquesta dificultat ja tot es començarà a veure d'un altra manera. En arribar dalt la carretera que porta cap al Boixar esta feta un "patacar" cal anar en molta cura, el cel es cada vegada més negre i per moments pareix que pot caure un diluvi però arribem a la Sénia sense cap percans i continuem ara si a relleus cap a Traiguera.
La nit cau i posem les llums novament, ens falten uns 100km i a l'altura de St.Mateu ja es necessari la iluminació extra, la carretera cap a les Coves i Cabanes pareix que la estesem fent un diumenge qualsevol, el ritme es sorprenent portem més de 330km i anem a 30-40 km/h en poca llum i a relleus això si en silenci.
 En arribar a la Pobla Tornessa entrem al carril bici, això ens fa aminorar el ritme però per contra guanyem en seguretat tot i que al portar la furgona detras fa que els cotxe tinguin compte al sobrepassar-nos. Els kilòmetres passen en molt rapidesa cada vegada estem més aprop de superar el repte, el grup continua compacte la gent ja torna a xarrar l'alegria corre per la sang i les ultimes rampes passant per Betxi, Vilavella i finalment Vall d'Uixò ja no son significatives, l'objectiu ja toca a la fi.
Arribada al pàrquing de les coves de St.Josep, abrassades d'alegria, encaixades de mans, felicitacions ¿ llàgrimes? molts sentiment barrejats, tots junts em fet realitat una bogeria que ens unirà segurament durant molt de temps, només queda dir dues coses: Moltes gracies senyors i ¿per a quan la pròxima?


Finnisers i companys:
 Pallares
 Burriquin
 Muchoskilometros
 Chiapucci
 Davidvvid
 Bernardo
 ToniOrtiz
 VFerrer - Pare i germa de Toni
 dmingo

1 comentari:

Anònim ha dit...

en dos paraules IMPRE SSIONANT