1 de març 2015

Gran Fons Montsant Bike BTT - EXTREM

Després d'un any dedicat a la carretera s'ha fet dur torna als camins plens de pedres i ja que tinc piles per a rato aquest any el dedicaré, sempre que sigui possible, a les tirades llargues de més de 100km o les marxes de més de 2500 metres de desnivell, si reuneixen les dos opcions serà més i millor clar, jejeje.
La sortida de la prova a les 7.30h fan que el dia abans hem desplací a dormi al càmping del punt de sortida a Ulldemolins, sopar Party-Pasta i a la tenda, una nit fresqueta m'ajuda a conciliar el son ràpidament.
L'endemà esmorzar al cotxe mig tremolant per la gelor matinal, vestir-me i sortir cap al punt d'inici on ja hi ha gent a punt de sortir. Però abans cal passar pel control de xip i busca lloc a la graella de sortida.
El temps esta molt embolicat no se si farà fred?, calor?, plourà?, res tapat i anar fent que els 95km donen per a molt. Puntualment es dona la sortida i sortim com si una carrera de 40km fos, però res sortir a la carretera per on recorrerem uns quants kilòmetres i es posa a plovisquejar, bufff serà qüestió de regular pel que pugí passar així que al ritme sense nervis. La primera pujada es totalment per asfalt i després ja ens endinsem en pista de baixada agafo un grup i au a seguir la roda per a evitar anar mirant el GPS. Pot ser no ho he dit però la prova no esta marcada així que juguem en la orientació un factor que m'agrada.
Després d'un tram de sender fàcil per dins el riu de Montsant arribem al avituallament de la Bisbal de Falset un tram on s'ha de marcar el xip de control per a parar el temps mentre creues el poble.
En tota la tranquil·litat del mon avituallament, només sortí xip i a correr per a fer la pujada en busca de Cabacés.
Després d'esta pujada curta una baixada rapida per pista ens porta a la carretera on tornem a xipejar per a creuar. Aquí comença un tram interessant, la pujada a la Figuera esta premiada per al que pugí més ràpid, no es el meu cas però be a ritme l'emprenc en ganes.
Si si tot asfalt però en un desnivell que crec recorda era d'una mitja del 10% es similar al Marie Blanc de la QH. Al arribar dalt, avituallament però aquest esta dins el sector així que no val a badar, ràpidament un trago de aigua una mica de fruita i a continuar, ara be baixada per pistes i senders poder els més tècnics de tot el dia en busca de les Vilelles.
Al creuar el pont de la Vilella Baixa xip i a recuperar forces, la baixada a estat rapida però tot i anar en rígida aquesta bici te un punt de seguretat increïble.
Aquí des de la NEW YORK del Priorat la Vilella Baixa els envio records als companys que m'animen a traves del whatsapp, gracies companys!!!!
Però això encara no a acabat encara estic just al equador de la prova, continuo en busca de la Vilella Alta on entrem per un carrer empedrat que bufff quina rampa te que animalets son esta gent, jijijiji. Avituallament i xerrada en la gent, els pregunto un poc sobre el terreny que ve tot i que hem conec el territori de sobres per saber que aquí no hi ha un pam de pla. Xip i surto tirant espurnes en una pujada constant pel mig de vinyes centenàries de on probablement surten vins de preus astronòmics.
Durant la pujada avanço alguns participants que probablement ja comencen a notar la duresa i la distancia recorreguda. Però jo miro endavant en busca de la cartoixa de Escaladei però res que això es fa llarg i més llarg, bufff quin fart de pujar!!!!
Finalment veig aguaitar la carretera que puja de Torroja de Priorat i se que el final en la cartoixa estan prop, un petit tram de baixada i ja hi soc, xip i tranquil·litat.
Sense entrar al poble, pugem al santuari on esta situat l'avituallament, menjar veure, una mica de estirament, un riu i  en busca del xip per a emprendre una pujada que hem feia pànic. La pujada de la Morera de Montsant pel camí asfaltat es molt dura i per aquí esperava molt més la veritat, la pujo en força per les pistes en molt bon estat i finalment veig la Morera al meu davant entrant al poble per un petit sender empedrat.
Aquí no hi ha parada de xip així que ràpidament busco l'entrada del sender més llarg i divertit pel mig de boscos de carrasques i/o roures, un sender de pinassa i fullaraca on es pot correr molt moltíssim, al sortir del sender unes pistes rapides on em trobo a gent que esta fent la versió curta la de 41km els avanço sense problemes.
Finalment arribo a la carretera de Cornudella on torna ha haver xip i emprenc el tram fins al poble tranquil·lament baixant pulsacions i regulant la cadència. Al mig del poble avituallament, barrejats en els de la curta algun em mira en cara de preguntar-se ¿este ja es de la llarga?
Sortint del Cornudella del Montsant últim control de xip, aquest fins al final. Arranca una pujada per arribar a una ermiteta baix els singles, St.Joan crec recorda, on arranca un sender per damunt dels singles per on cal anar molt en compte, poder aquí si que hem va molestar algun de la curta. Però als llocs on es podia pedalar damunt la bici i a guanyar metres!!!!
El sender entre pla i pujar ens porta a Albarca on jo creia que acabaven les pujades, després descobriria que ens tenien preparades un parell de rampes de les que fan mal. Per un terreny molt trenca cames poc a poc veig al meu davant cada vegada més prop el punt de sortida, a arribat el moment de baixar en tot el que dona la maquina.
Un tram rapidíssim ens porta al Riuet del Teix als peus de Ulldemolins, de aquí ja sento la megafonia animant l'ambient, pujada per camí fins la meta i últim control, això ja esta, dos minuts més tard retorno el xip i hem donen una fulla en els temps parcials i la classificació temporal, bufff això no ho havia vist mai.

Finalment hem dirigeixo al càmping on hem dutxo, recullo trastes, vaig a menjar les típiques truites en suc, una birra per a recuperar forces i a mitja tarde cap a casa creuant per aquestes muntanyes plenes de racons per descobrir.

Camping Montsant econòmic i com a casa.
Strava GPS Track
Wikiloc Track