10 de maig 2014

Brevet 400km - La tercera

Divendres tarde i marxem cap a Valls a dormir al hotel de l'anteior, arribem sopem i cap a l'habitació on passem la nit descansant en cert nerviosisme. Pel matí sobre les 5h sortim cap al Pla de Sta.Maria en temps suficient per a treure les bicis, agafar el carnet de ruta i esmorzar tot el que siguem capaços a estes hores.
Ara si ja hi som a la Brevet 400 una prova que com la anterior comença ven aviat en concret a les 6h del matí, avanç que surti el sol, per sort ja sabem el que es i sortim preparats, ven tapats, alguns més que d'altres això sí, després ja ficarem la roba al porta mantes de l'altre jejeje.
La ruta empren carreteres que coneixem perfectament entre les anteriors brevets i que el primer tram es la N-340 vella Lluc i jo l'hem passat moltíssimes vegades en el passat, Fermin segur que no tant o no gens. Baixant per la N-340 circulant en molt de compte pel transit de camions i cotxes anem a una velocitat massa alta pensem els tres però serà cosa nostra, ja vorem després. Arribem al Perelló on tenim que segellar el primer control, jo m'havia mirat on fer-ho i agafant l'entrada cap a Rasquera hi he trobat una panaderia bar on possiblement podem segellar així que parem preguntem i cap a dins ja que si que tenen segell i aquí hi ha ven poca gent.
Sortim del Perello Lluc i Mingo pel davant, Fermin no se que fa, anem pujant i este que no mos agafa, passen els kilometres i res tenim que parar Fermin no ve. Parem i als 2 minuts arriba rabiant que no l'hem esperat, però no entenent res continuem cap a Rasquera, entra una mica de aire de cara així que es fiquen a roda, arribem a Rasquera i en lo camí estudiat a traves del google earth entrem per un entrador per a evitar fer una volta tonta. Aquí també tenim que parar a segellar, només entrem i sortim. Ara toca baixar a Benifallet per l'Eix de l'Ebre.
A Benifallet agafem la carretera del Coll de Som per on passem tranquil·lament, aquí ens passen un parell que porten molta pressa, nosaltres a gaudir del dia.
Passem per Tivenys i a Bitem següent punt de contol aquí ja fem parada per a fer un café o un tallat i entrar a veure al senyor Roca. Sortim al carrer just cuan el gran grup arriba a segellar, sortim tranquil·lament cap a Tortosa, l'aire torna a bufar de cara així que a roda tots. Vorejant el Riu Ebre arribem a Tortosa per on agafem les variants necessàries per a evitar els semàfors i així guanyar temps, sortim al Eix de l'Ebre per on tornarem a pujar, pujant per aquí decidim passar per dins de Aldover i Xerta, així no sentim els cotxes passar a tota velocitat. Passat l'Assut arribem al entrador que ens portarà cap a la Terra Alta.
Per l'antiga carretera que pujava cap a Gandesa passem per la Font del Fangar per arribar al encreuament de Prat de Compte i Horta cap a on ens dirigirem ara, per sort aquí no hi bufa gens d'aire i això per aquí es molt estrany, pedalant a un ritme bo arribem i passem de llar de Prat de Compte.
Continuem a ritme alegre cap a Horta on tenim que tornar a segellar el pas, la carretera puja i baixa un parell de vegades, el sol comença a pegar-li fort però a l'anterior control nosaltres ens hem posat protecció solar, anem preparats per a tot, jijiji.
Arribem a Horta de St. Joan i a la plaça major on hi ha uns quants bars on fer un refres i posar el segell i l'hora de pas, just aquí i casualment ens trobem a Andre Valldeperez en la companya que han vingut a pedalar per la Via Verda, es sorprèn al veurens però es queda en la boca oberta al escolta d'on venim i cap a on anem per a fer la ruta, xarrem una estona i finalment decidim marxar després de que Andreu ens faci la foto de rigor.
Entrem en territori del senyoret Lluc ja que per aquí ell treballa i coneix l'estat i el traçat de les carreteres, passem per Bot en busca de la carretera que puja al Coll del Moro per on vam baixar l'any passat el dia de la Volta al Port, la carretera fa pujada i en lo sol que apreta de valent ara toca suar la cansalada. Arribem dalt a la N-420 per on apenes fem 200m per agafar l'entrada cap a Batea, aquesta carretera es molt favorable en arribar a Batea son les dos del mig dia tocades i decidim parar a dinar, estant dinant veiem passar a la gent, ells deuen fer parada més endavant.
Després de dinar en una mitja hora tornem a la carretera, que planeja perls altiplans d'aquesta zona, algun "repetxo" però res destacable, passem per la Pobla Massaluca.
Després aquest poblet l'altimetria ens avisa que hi ha una forta baixada i una pujada igual a la baixada així que a controlar-se al màxim, la baixada es per una carretera de corbes fàcils on un es pot deixar anar, en arribar baix ens trobem l'estació i camping de Fayo un poble que va ser traslladat del seu lloc original ja que va quedar per baix del nivell de les aigëes del panta de Riba-roija, aquí comença la pujada forta i sembla que llarga, tranquilament pugem troabnt-nos a algun company de la brevet que ens pregunta si ja hem dinat, ell encara no.
Després de pujar i pujar arribem novament al pla relatiu i rodem en facilitat tot i portar més de 230km, tornem a veure una baixada forta a l'altimetria i cap avall que anem, arribem a Mequinensa on els companys Lluc i Fermin descobreixen el seu castell, ens toca parar al primer bar que trobem ja que aquí tenim que tornar a treure el carnet de ruta i segellar. Només creuar el pont sobre l'embassament de Mequinensa parem a fer un riu i els hi faig una foto.
Vorejant l'embassament anem direcció a la Granja d'Escarb i Seròs, durant uns 20 kilòmetres es pla però després dens esperen 15km de pujada per arribar a Maials, ens ho emprenem en filosofia, el sol es molt fort i cal tenir compte de hidratar-nos be, a falta de 5km de Maials quan ja veiem el seu campanar veiem a dos breveteros parats a la cuneta mirant de refrescar-se amagats a la ombra d'uns pins. Per fi arribem a Maials el poble que te un cotxe a la teulada d'una casa, a veure si el trobeu.
Baixant novament per l'Eix de l'Ebre als pocs metres entrem a la gasolinera que aquí coneixem esperant trobar-la oberta però no ho esta, grrrrr, per sort el bar si que ho esta i entrem a resposta aigua i beurens unes coles. Emprenem la baixada de la C-12 en busca de Flix, el vent entra fort de front i aquí ens anem rellevant, baixem a una velocitat important però el vent va desgastant les forces que aquí hauriem d'estar guardant. Arribem a Flix cansats d'anar cara a vent així que parem a la gasolinera a menjar unes xocolatines, beurens unes coles i respostar aigua fresca.
Continuem baixant per la C-12 passant per Asco, creuem l'Ebre arribem a Vinebre on canviem novament de carretera entrant cap a l'interior direcció al Priorat però avanç d'endinsar-nos parem a posar l'últim segell en ruta de avui al Poble Espanyol on a l'entrada ens hi reben meravellosament.
A partir de aquí ja només queden 100km, jejejej només! Després de fer un mos i coles tornem a la carretera seguin l'estela d'un company de ruta que ens porta un parell de kilòmetres de avantatge, a les pujades li recuperem però ell a les baixades pedala i ens torna a treure temps, nosaltres a la nostra, anem endinsant-nos en les serres que ja hem passat en varies rutes d'aquestes que fem en la penya i també ne les anteriors Brevets.
Passem l'encreuament de la carretera que baixa de la Figuera del Montsant i baixem en busca de Cabacés primer i després les Vilelles, aquí ens trobem la pujada per arribar a Escaladei, allí on vam dinar el dia de la Prades Extrem o vam segellar el dia de la Brevet de 300km, ara passem de llarg mirant de reull la pujada cap a la Morera. La carretera baixa com el sol que s'amaga detras les singleres del Parc Natural del Mont Sant.
Passem la Poboleda en busca del Col de l'Alforja, jo no el recordava d'aquesta manera, es llarg però per sort en un desnivell constant fins arribar dalt on ens parem a posar-nos roba i encendre les llums ja que el sol ja esta post, la baixada en trenet seguin l'estela del de davant. Passat l'Alforja ens espera el Coll de la Batalla però avui el passem sense problemes, per aquesta vessant es quasi pla.
Passem Vilaplana i la Selva del Camp i ja tenim al nostre davant el campanar de Valls que ha estes hores es veu clarament per l'enllumenat que te, en una urbanització trobem un baret obert on entrem a comprar aigua, falta poc però cal cuidar-se no siguí que tinguem problemes a estes altures, després de la parada ja completament de nit seguim la ruta seguint les indicacions del GPS, passem per polígons industrials fins que arribem a Alcover on agafem la carretera per on nosaltres anem en cotxe cap a Valls.
Arribem a Valls i la ruta ens porta per l'interior de la població, ruta turística, passem pel davant del WoK on eperem poder dinar, només ens queden 10km per davant i es moment de respirar, la ruta esta a punt de acabar, estic segur que per l'interior dels meus companys corre la mateixa sensació que jo tinc, hem estat capaços de superar els quasi 400km d'aquesta brevet fent-los en alegria i sense sofrir més del compte, arribem al Pla de Sta.Maria on ens posen l'últim segell 17 hores després de la sortida aquest matí.
Ara a la dutxa, carregar i cap al WoK on sopem avanç de tornar a casa.
BONA NIT COMPANYS!!!!

Àlbum fotogràfic
Ruta GPS