25 d’abr. 2014

Brevet 300 - La segona

Continuem l'experiència de les Brevets al mateix lloc que l'anterior, al Pla de Santa Maria, com es normal en aquestes proves els kilòmetres augmenten de 100 en 100 i ara toca 300km, la sortida s'avança una hora així que sortim a les 7h del matí quan encara es de nit, avui menys gent que en la anterior uns 30-40 ciclistes on la mitja de edat deu rondar els 45 anys sinó més. Avui ens reunim cinc membres de la penya cosa que farà la ruta més agradable i distreta o com a mínim això es preveia.
En el moment de la sortida com la anterior nosaltres a deixar-mos portar per esta gent que segur te més experiència que nosaltres i sobretot es coneix el recorregut sense necessitat de GPS ni llibre de ruta i com l'altra vegada sortim en sensació de molt de fred així que lo millor sortí tapadets si portes roba clar.
En un tres i no res rodejant Valls i algunes poblacions més arribem a la Selva del Camp on comença la veritable ruta ja que aquí el recorregut comença a pujar i no ho deixarà de fer durant moltes hores.
Les caretes ho diuen tot molta il·lució en aquesta ruta de més de 300km que ens espera pel davant, de moment només pensem en pedalar fins al primer punt de control, justament a Escaladei on vam estar fa uns escassos dies. Però primer pugem i pugem fins a coronar el Coll de Batalla després una lleugera baixada ens porta a l'Alforja on comença la següent pujada el Coll d'Alforja una pujada curta però exigent. Baixem cap a la Poboleda i aquí emprenem el tram final per arribar a la Cartotxa on entrem fins a la plaça en busca del desitjat primer segell.
Després d'uns cafès i perdre una mica massa de temps canviant aigües de cos i bici continuem, la ruta torna a baixar en busca de les Vilelles. Després Cabacés i finalment la Bisbal de Falset on comencem a pujar, no cap gran desnivell però pel davant ens esperen 20km de pujada constant.
Soprenentment ens ajuntem una bona grupeta on farem de la ruta una passejada entre ciclistes, ens dirigim cap al nord en busca de terres Lleidatanes per on anirem durant uns quants kilòmetres avui. Passem prop de Ulldemolins indican-mos que hem rodejat la Serralada del Montsant i la ruta continua cap al Nord en direcció als Pirineus que avui es veuen ben blanquets. El dia s'esta ennuvolant però no de pluja sembla.
Continuem en grup fins arribar al següent punt de control a Vinaixa, ara entrem a una panaderia on tots comprem alguna cosa per a menjar i també begudes. El grup es trenca una mica però poc així que continuem seguint la pista del GPS, per desgracia Lluc punxa la roda i toca reparar, passen el grup de l'organitzador i ens quedem últims. La ruta ara es un trenca cames però res l'importància fins arribar a Malda que comença segons el plànol de altimetria una pujada de 30km, per a algun els 150km pesen massa i al pas per Gimerà decidim aturar-nos a dinar entre la una i les dos mes o menys.
Després de reposar, menjar i "whatsapppejar" en tota la gent mundial decidim torna a la carretera pel davant només 130km jejejejeje.
La carretera continuarà pujant durant uns 20km més però es una pujada suau en vent a favor, passem per llocs molt bonics i pobles petits de cases en la façana a de pedra o com aquest cas un moli o fabrica de paper no se.
Estem buscant el punt on la carretera acaba de pujar desde ja fa estona, de tant en tant ens trobem algun cotxe que sembla de competició.  Passem e¡pel Balneari de Vilafogona, per Sta.Coloma de Queral i la Lacuna on teòricament després de pujar un portet tipus les Bruixes ens espera un llarg descens de 60km, però la mala sort fa que avui aquí 'hi faci un Rally de muntanya i els Mossos d'Escuadra ens prohibeixen el pas, després d'escoltar la ruta a seguir decidim continua pedalant quin remei ens toca.
Com que ningú coneixem el territori seguim per on ens han indicat els Mossos, anem més en direcció Barcelona, pedalant descobrim al nostre davant la Serralada de Montserrat, ufff ara si que hi ha nervis, només falta que les indicacions ens porten de nou per un altre lloc a la carretera del rally i ens toca torna a arrecular després d'haver fet un parell de fortíssimes pujades, hi ha algun que trau sapos per la boca i ens envia a caga més d'una vegada, però be d'alguna manera haurem de torna a casa ¿no?
Finalment agafem el movil ens situem i busquem els pobles per on hem de seguir, primer cap a Vilafranca del Penedè, per sort ara si encertem el recorregut i avancem a bon ritme tot i el vent que fa de cara, tot i que la ruta a seguir per a aconseguir els següents segells passa per Creixell decidim emprendre una ruta de tornada d'emergència passant de totes les indicacions dels nostres GPS, Claudio per sort ja coneix les carreteres per on ens movem i ara si els kilòmetres cauen al nostre favor i cada vegada estem més aprop del lloc de sortida.
Després de molts kilòmetres passar per molts llocs i fer més dels 300km inicials arribem al Pla de Sta.Maria on carreguem les bicis, ens dutxem i ens fem la foto d'arribada encara de dia.
Sortim de Sta.Maria i a l'entrada de Vall entrem a un WoK per a sopar ja que es hora, sopem plenament en tota la gana que portem després de la ruta d'avui i finalment emprenem el camí cap a casa.