8 de març 2014

Brevet 200 - La primera

Avui toca estrenar-me en una disciplina de ciclisme molt diferent a la experimentada fins ara, les brevets son un entre mig entre una marxa cicloturista i una KDD ja que hi ha una mínima organització suficient per a organitza la volta i la gent que hi va surt en la intenció de fer la ruta de forma tranqil·la sense la pressio d'estar més endavant o més endarrera en el grup principal.
La sortida a les 7am desde el Pla de Sta.Maria es fa de forma civilitzada, la gran majoria portem llums i alguna mena de porta bultos on hi portem menjar i els estris necessaris per a solventar la majoria de problemes possibles, sortim en grup ocupant un carril direcció a Valls el ritme es elevat però anant a roda es millor així, al pas per Valls recordo fer una foto del grup que el formem unes 80 unitats.
Poc a poc va sortint el sol pero de bon matí arribem a 1ºC de mínima, buffff quin fred, però el ritme no decau i anant a roda arribem a Reus per la part nord, rodejant Reus en busca de Mont-roig del cap al km 50 en 1'30h. Baixem cap a la costa en busca de la vella N-340 per on retornem cap a Reus ara per la part sud, al creuar Reus hem sorprèn que el transit de cotxes ens respecta en les rotondes. Degut als semàfors aquí el grup es va dividint pel davant, però nosaltres tranquils.
A partir d'aquí ja hem perdo entre els pobles del interior del Tarragonés, entrem cap al interior en busca de poblets i carreteres secundaries, ens hem quedat tot sols ja que el grup on anàvem ha parat a esmorzar i nosaltres pensem que es massa prompte per a això, els tres de Vinaros i Fermin i jo decidim tirar avant i parar sobre el km 100 ja que es on tenim que segellar el pròxim pas i ja estarem una mica més cansats i en gana.
Voltant i girant arribem al Creixell on parem per a fer un mos i estirar les cames. Aquí aprofitem per  fer-mos una foto per a demostrar que fins aquí ha estat un passeig, a partí d'aquí segons el track ens queda la part  més dura del dia, pujar i pujar no molt però no deixar de pujar. Ens mengem un bocata a mitges ja que hem anat menjant durant el mati i no portem massa gana, el bar esta de cara al lloc on passen els altres ciclistes que han sortit en nosaltres esta matí poc a poc veiem com van passant grups petits.
Una vegada recuperats? sortim un altra vegada a la carretera, ara circulem per la vella N-340 fins arribar a Roda de Berà on canvia la direcció de la ruta cap al interior. com ja he dit toca pujar i la carretera ho va fent sense pressa però poc a poc guanyem alçada i ens endinsem en un entramat de carreteres sense circulació fins arribar a Aiguaviva on segons el track hem de tira per un camí sort que segons la fulla de ruta hi ha un camí asfaltat que finalment trobem. Aquí esta la "encerrona" del dia primer fa pujada però al poc trobem una senyal poc animosa.
Després de veure-la un pensa seran uns metres, però al poc et dones compte que dura algo més d'uns 600m i que a les altures de ruta que estem no totes les forces estan disponibles, pugem més per força de ronyons que per res, un a un arribem dalt i quasi sense parar baixem per l'altra vessant que baixa igualment per un camí de fort desnivell encimentat arribant a el Pla de Manlleu on tenim que torna a entrar a un bar a segellar.
Sortim en busca de Santes Creus, la carretera continua pujant no grans desnivells però les forces es van ajustant de forma que Fermin i jo anem dins del que cap be i dels tres Vinarosencs només Tano es capaç de seguir-nos.
Passem Santes Creus i continuem cap a Pont d'Armentera on acaben les pujades al sortir del poble, a partí d'aquí només queden uns quants kilòmetres de planejar en terreny favorable. Per fi arribem al punt de sortida al Pla de Santa Maria son vora les 15h. Entrem al punt on hem recollit els carnets de ruta i ens posen l'últim segell, es queden el carnet, preguntem per les dutxes i mentre arriben els dos Vinarosencs que han arribat una mica més tard.
Fermin i jo carreguem les bicis i entrem a les dutxes, fem una mica de tertúlia, després cap al cotxe i cap a casa que ja s'ha fet prou tard.