18 de maig 2013

10000 del Soplao - Tres anys després

Una marxa com esta molt recomanable per a tot biker que busca una mica més aquest any els de la penya hem estat entrenant per a ells estrenar-se i jo retorna. No m'enrollaré molt ja que al blog de la penya hi ha la crònica corresponent, però tinc ganes de fer unes quantes comparacions.

1. Tornem a l'hotel Montedobra un encert complet continua sent un petit gran hotel on allotjar-se, la gestió es la mateixa, bona gent, bon allotjament i millor menjar.

2. El dia, de matinada com toca i sortida massa endarrerida després paguem les conseqüències, però be tampoc hem vingut a guanyar, hem vingut a gaudir de la ruta. Analitzant-ho positivament acabaré la marxa en la satisfacció d'haver avançat a més de 2000 participants en 165km que significa que son uns 12 per kilòmetre!!!
Pensar que estic pitjor que el 2010 tampoc no es real ja que sorti de tant cap a detras i després avança i avança a gent que com a molt t'agafa roda i no t'ajuda .....

3. El temps d'aquesta edició es molt diferent al que hem vaig trobar, el 2010 vam arribar als 35ºC cosa que a natros ens afavoreix, el terreny més sec també ens ajuda ja que hi estem acostumats, aquest any moltíssim fang i rius a creuar com es veu a la foto fan que es tingui que circula en més cura. Després l'amenaça de fred i pluja obliguen a porta més equipatge. Per sort les prediccions es van aguantar i no va ploure ni va fer fred excessiu.

4. No recordo be que portava l'any 2010 però segur que no portava "xubasquero", una jaqueta a la motxilla ni posada, guants i calcetins per si plou molt, ..... al final molt carregat de coses que no vaig utilitza. 5'8kg pesava la bossa en el moment de la sortida.

5. El recorregut encara que més dur aquest es més atractiu per a la gent que ens agrada la MTB i no tanta pista, hi havia un parell de llocs tècnics on es podria haver marcat diferencia però pareixien la "cienaga de Srek" de tant de fang que hi havia.
    Un altre punt a favor la nova pujada de Negreo per a evitar fer creuar als corredors pel mateix camí uns que van i els altres que tornen, però a la altura de kilòmetres que estàvem tot ens sobrava, pensant-ho detingudament es el que toca per a l'"infierno del norte"

6. L'ambient un altre gran punt a favor per a aquesta marxa, com molt sabeu he participat en moltes marxes arreu del continent, probablement aquesta on més gent animant et trobes i damunt a qualsevol lloc també a llocs on arribar ja es una aventura, moltes gracies a tots i totes i pensant-ho be fins a l'últim participant més enllà de les 23h de la nit tenen el seu control de xip i els ànims de la gent.

7. Els avituallament, bufff que dir, complets? es poc, la gent que hi ha detràs? un altra cosa difícil d'explicar molta gent i molt atents a vegades abrumadors, el més gran que cau sobre l'hora de dinar en megafonia per a organitza la gent que arriba i dividir-la cap al lloc on hi ha menys participants menjant.

8. El control de temps i passos intermitjos cap marxa de carretera els te tant sovint així s'eviten els tramposos i als participants ens serveix com a referència per a saber on hem guanyat o perdut temps.

9. Al acabar dutxes per a participants i bicis com es nota que la probabilitat de pluja es elevada, torna a casa en la bici prou neta es d'agrair.

10. Per a finalitza haver passat el cap de setmana en companyia de grans amics, haver conduit, sopat, dormit, pedalat, sopat, esmorzat i conduit per a torna a casa en la companyia de vatros es una cosa que no vaig tenir el 2010 i us asseguro que es millor fer pitjor temps en bona companyia que fer millor temps i no poder fer la xerrada després d'haver acabat aquesta gran marxa.