21 de des. 2013

Eolic Bike

Continuant entrenant en MTB que es de la millor manera que hi ha ara que fa fred per a entrar ràpidament en calor avui m'he dissenyat una ruta que hem portara a la zona eolica del Coll de l'Alba de Tortosa, aquesta vegada Fermin esta decidit a acompanyar-me i vinga ja que meu demana insistentment li dono l'oportunitat de vindre.
Així que a les 8h a l'estació ens trobem i sortim cap als Freginals, anem pel voral de l'autopista, després pel camí d'Amposta per la zona del Montsianell, arribem a Amposta i creuem el riu Ebre pel pont penjant, aquí ja posem el GPS en mode navegador i a veure els camins per on hem d'anar. Estem allunyan-mos molt del poble però descobrir mon es un dels motius pels que m'agrada agafar esta bici i sorti a pedalar. El camí va pujant primer la majoria es asfalt fins a arribar a un camí més trencat només apte per a 4x4 de caçadors i bicis de muntanya. Finalement tornem a sortir a un camí d'asfalt que apunta a que sera el que ens portara a la zona dels parcs eolics del Bitem.
Creuem del Parc del Bitem al del Coll de l'Alba per dalt les crestes portem unes tres hores i Fermin comença a notar la diferencia de costum, però entre xerrar i gaudir de les vistes anem fent camí fins arribar dalt on ens fem una foto en los molins detras.
Ara toca un autèntic trencacames per on el company pateix i pateix, li pregunto de para però no vol, passem per l'ermita del Coll de l'Alba i entrem en un entramat de carrers i camins fins arribar a l'única sendera del dia, el primer tram molt atractiu pel mig de un frondós pinar.
Després continua pel que sembla un antic camí de finques que es una serp de corbes on s'hem fa cansat fins a mi i paro per que ja toca i Fermin ja es queda. Fem un mos al solet aquí dalt on la tranquil·litat es absoluta, xarrem i xarrem fins a torna a emprendre el camí de baixada cap a Tortosa.
En arribar baix comentem el munt de gossos que ens hem trobat allò pareix una comuna jipi de gossos!!!!
En un terreny més còmode per als dos tornem pel camí del canal fins a entrar a la drecera que per Masdenverge torna cap a Freginals, per la vora de la via i després per la sèquia arribem al poble, son tres quarts de dos.