15 de set. 2012

Sender del Cinto

Per fi un dissabte de MTB, pel port, fresquet relativament i en bona companyia ja en tenia moltes ganes d'això. La bici triada l'ORBEA rigida, el lloc de sortida Fredes, la temperatura mitja 23ºC i la companyia els tres coneguts pel ForoMTB Min, Quemaruedas, Kanario. 
En ells quedo a les 9h del matí a Fredes d'on comencem la ruta a les 9'10h, sortim per la pista direcció a Caro, la pista principal esta molt compacta i polsosa així que avancem ràpid, arribem a l'entrada de la Casa del Rei i entrem per a no fer la pujada i baixada que fa aquí la pista, al passar per l'entrada dels estrets que aquí naixen ens trobem una desagradable sorpresa, una cabra que ja es adulta en una de les potes trencades.
Com que no podem fer res per ella tirem avant i si trobem algun cotxe de forestals ja els informarem, passem per la font del Teix on la pista comença a pujar direcció a Caro en concret 15 km de pujada fins arribara la Mola on poc després entrem al primer tram seriós de sender, però avanç gaudim de les vistes que hi ha de Caro i del barranc.
Emprenem el sender, es molt ràpid sense escalons ni dificultats, l'única llastima es que es un pedregal dels bons però es pots passar perfectament. Tornem a sortir a una pista d'aquestes que hi ha al Port per les que fa anys que no hi passa cap cotxe o almenys això pareix, pugem i baixem alguna rampa fins a arribar de nou a l'entrada del següent sender però no es un qualsevol, es el que veníem a descobrir. Comença a un Mas molt arreglat, on hi ha un pou, una mini piscina que s'omple a base de manxar on omplim d'aigua els Camels.
Després d'això comença el recital "senderil"promés per Min, el sender esta molt net i es ampli, ple de corbes tecniques i algun passador d'alguna altura practicable, poc a poc es va empinant més i més.
Al final tenim que caminar una mica, creuem el barranc per passos impossibles però els trams a cavall son la majoria, tobogants i més tobogants ens fan posar la pell de gallina. Arribem al final del sender on hi ha un cartell indicador d'una ruta a peu per a gaudir del racó on ens trobem, però nosaltres ja tenim ganes de menjar que portem de les 9h del matí pel Port i ha no res esta Beceit on ens menjarem tot el que trobem.
Al final un bon plat combinat acompanyat d'unes cerveses, una bona tertúlia i cafès. Sobre les 15'30h tornem a pedalar, bufff quines poques ganes i damunt sabent que el camí que ens queda es tot per amunt i amunt i amunt ........ el sol apreta de valent, no es mou ni una brisa de aire buffff quina calor ara no se si serà pel sol o pel menjar que porto a la panxa.
Entrem pel barranc dels estres del Matarranya, però ens desviem cap a Fredes per la pista principal, comencem a posar pinyons fins a que no en queden més, els tres anem junts sense preses quan podem continuem fent xerrada, de tant en tant sentim les "esquelles" de les baques, a la altura de l'ermita de St.Miquel fem una mica de parada, continuem fins arribar al pla de dalt de tot on hi trobem un bon ramat de baques que passem pel mig. Arribem a la pista de Caro-Fredes per on ja hem passat esta matí baixem i pugem els dos rampons que ens queden fins a Fredes i ja hi som, son les 17h con havíem parlat l'hora d'arribada.

Ruta GPS Garmin
Àlbum fotogràfic