15 de jul. 2012

Marxa de Benissanet

Un altra prova de la Xallenger de les Terres de l'Ebre, aquesta vegada va Benissanet on l'any passat no n'hi va haver i coincidint en la fira del presec Auberge aprofiten el reclam ciclista per a promocionar aquesta fruita tant bona.
Sortida com sempre a les 9h aixi que a les 8h ja estem intentant recollir els dorsals, la cua es impressionant, com últimament passa a les probes de la xallenger millor apuntar-se el mateix dia així no fas cua, a falta de 15 minuts ja tinc el dorsal, corro cap al cotxe en busca del casco, sabates i camel. Torno a la sortida i uf quin munt de gent, tocara sortir de detras i avançar per on sigue possible, dos minuts d'espera i au a corre, surto ràpid, per sort per carrers amples i després camins asfaltats que faciliten avançar al màxim de gent possible, tot i això les pulsacions van pels nubols, objectiu agafar a Oscar així segur que estic al lloc que em correspont entre els 30 primers.
La sortida pica cap amunt, cada vegada més pel mig de finques primer i després per malea i pinarets solts, per fi veig a Oscar i penso be ara a veure fins on puc aguantar el ritme, em supera un Marrase que ha punxat fa uns minuts, superem la primera pujada junts, baixada rapidíssima per pista aquí s'hem escapa jo no em jugo res.
Arribo baix i casualitat de la vida m'agafa Pep Viscarro que també a punxat, intentant ajudar-lo ha recuperar temps respecte als que competeixen en ell per la categoria el porto més ràpid i fort del que pot anar fins a dalt on després de posar-mos lo "gomet" de la llarga ell es tira ràpidament cap avall, jo tranquil·let que ja tinc la feina feta avui. La baixada primer per sender i després per pista ens torna cap al riu.
Ràpidament tornem cap a Benissanet on ens espera una gran ovació de la gent del poble, la majoria de nosaltres entrem al poble a tope pensant que ja s'ha acabat però resulta ser que no que queda un últim bucle rodador ideal per acabar de donar-ho tot.
Continuo agafant a gent segurament tots de la curta fins a tornar a entrar al poble on ens espera una bona torrada, beguda per a donar i vendre i un gran assortit de productes de la terra.