19 de set. 2011

A per la Cabra - Tivissa

Avui tot sol he anat a veure el que ens tenien preparat la gent de Tivissa, el recorregut promet ja que diuen que hi ha uns 7 kilòmetres de senders i en una distancia de 33 km uns 1100 metres de desnivell, arribo a la entrega de dorsals en temps de sobra com ja va sent costum la mateixa gent de sempre, avui dos som els falduts que hi hem anat Vizcarro segona participació i jo que vinc per primera vegada. Com que vinc tot sol m'he vestit del club MTB Bordon i en companyia d'Oscar en som dos a la línia de sortida on ens ajuntem uns 160 participants en moltes ganes de rutejar.
Després de tres coets i la traca iniciem la marxa,
la sortida molt rapida primer per carretera, poc després pels carrers més empinats d'aquesta població i ja posats en matèria entrem als camins típics d'entre muntanyes un continuo puja baixa primer i després d'una pujada entrem al primer sender molt tècnic entre pins i matolls.
Sortim del sender a la part baixa d'un barranc on comença una forta pujada per pista encimentada, aprofito per a recuperar un parell de posicions, el camí es fa llarg i el vent no ajuda a pujar de moment el porto en contra. En arribar dalt un avituallament, passo portem només 9km, torno a entrar a un sender ple de corbes molt tancades estil Ruta la Sal per desgracia porto a un davant que en una doble no sap baixar massa, mmm. Arribem al final del sender, com que fa vent decideixo anar a roda i que passen els kilòmetres, passem el desviament la la curta i la llarga, arribem al final de la baixada per pista i entrem a un altre barranc aquest cop el camí es de terra i poc a poc va augmentant el desnivell a superar, pujant pinyons primer canviar al plat menut després i finalment tot "lo ferro" 22x36 cul apretat i amunt. Per fi arribo a unes finques on fa un petit descans però la cosa no acaba aquí la pujada continua per sender que com no va incrementant en desnivell i en dificultat, passo pel lloc on et marquen con a circuit llarg i ja a planejar per sender fins al avituallament anterior on paro a veure i menjar.
Continuo sense mirar enrere, toca baixar per pista molt ampla però molt solta com que no ha plogut fa tant, corba cap aquí cap allà un petit "repechon" més corbes i per fi un cotxe atravessat al camí indica la pròxima pujada per un altre barranc que com l'anterior incrementat dificultat tal com m'endinso a aquesta ultima pujada. Per moments alusino trobo moltra gent que no fa pinta d'esta tant fort com per a estar aquí i pujant penso que deuen ser els del circuit curt, jejeje, quin susto. Passo un nou avituallament m'avisen que la pista empren una pujada infernal per a saltar l'ultim escull fins a Tivissa. En un punt veig el que m'han dit i torno a posar el plat menut, jugant en los pinyons baix fent ara ja no queda ningú a la vista per a avança així que regulo a tope i cap amunt.
Arribo dalt i entro novament a un sender pot ser el més difícil del matí, molta roca i algun escalonet, millor no jugarse-la penso primer després ja no penso i baixo com si hem jugues la carrera, curbes pedres roques pins i de nou a una pista entre roques va de baixada però dura poc.
Ja veig Tivissa a tocar però aquesta gent te ganes de fer-mos fer una ultima sendera de pujada molt tècnica   sort que m'he guardat una mica de forces, la baixada fins al poble també per sendera per arribar novament a les piscines on m'entreguen una samarreta, una motxilla, un bossa i menjar per a rebentar això si després de una reconfortant dutxa en aigua calenta que s'agraeix en lo dia fresquet que fa.
Finalment entrega de trofeus, entre ells una cabra al guanyador i un conill a la guanyadora i sorteig de moltes coses per a la practica del MTB, un bon mati de bici i un recorregut molt divertit, la bici en un parell de radis tocats i al arribar a casa una roda punxada.

Ruta GPS Garmin
Àlbum fotogràfic gracies al Rapitencs
Web organització
Classificació