5 de febr. 2011

Serra d'Irta

Avui m´he reunit en un nombrós grup de Castellonencs disposats a rutejar per la Serra d'Irta, la matinada ha sigut gran, la sortida estava prevista a les 8h del mati en uns cinc minuts de cortesia, total que així a sigut i hem sortit prou puntuals, per cert 18 biker's disposats a sofrir.
La ruta començava en lo grup trencat en dos per sort he sortit amb el cap davanter i no m'ha tocat recuperar terreny amb els que sortirien uns cinc minuts més tard entre els que es trobaven els calijons Juaquin i Roberto, per una despistada no m'he adonat que no venien i això els ha portat a sofrir en la companyia de 3 carbonatats amb rígida, una llàstima. El recorregut prometia ser molt divertit i ple de sorpreses ja que no conec massa coses per aquí, el primer tram si que el coneixia es la pujada per pista encimentada i després terrera fins al Castell de Alcala,
baixada rapida i molt neta cap a la part baixa, emprenem la carretera que va cap a Alcocebre per l'interior, després de fer un 3km per asfalt li diem adéu ja que comença la ruta de pistes i senders.
Comencem pujant per pista un altra vegada direcció al castell i tornem a arribar a la pista per on havíem passat feia una estona, però a mitja pujada girem per un camí amb una pinta que la definiria com a pedregosa, la pujada cada vegada es complica més molt de desnivell i molta pedra solta fins al punt que jo al menys no he pogut pujar damunt la bici. Al arribar dalt un mos i cap avall per un sender molt tècnic amb passos perillosos. Arribem al camí interior de la Serra d'Irta i per aquí la gent comença a córrer com si una manada de gossos rabiosos se'ls volgués menjar.
Arribem a l'entrada d'un sender que ja havia fet en la marxa de Penyiscola que ens porta cap a la costa i pel camí de la costa cap a la Badum i l'ermita de Penyiscola, l'ermita esta encastada a la serra, el cami que hi porta te unes rampes molt empinades, algunes encimentades, on m'ha tocat posar tot lo ferro que porta la ENDURO per arribar dalt. 
Vistes des de l'ermita de Sant Antoni:
Després de reposar mentre acaba de arribar la gent, emprenem un altre tram de sender aquest esta netejat fa poc, pel mig de no se on canviem de sender i entrem al sender de Vista Ermosa, reconec que en un dia clar hi ha que haver unes vistes espectaculars de la costa i la zona dels Ports, continuem per sender amunt i avall, a cavall i a peu fins que arribem al lateral de la autopista per on tornem cap a Sta.Madalena, el grup esta tot partit uns arriben per aquí, altres per allà, uns fa estona que han tornat altres arriben al cap d'una estona, per sort cap cosa destacable, carrego la bici i cap a casa que ja son les 14h.