19 de set. 2011

A per la Cabra - Tivissa

Avui tot sol he anat a veure el que ens tenien preparat la gent de Tivissa, el recorregut promet ja que diuen que hi ha uns 7 kilòmetres de senders i en una distancia de 33 km uns 1100 metres de desnivell, arribo a la entrega de dorsals en temps de sobra com ja va sent costum la mateixa gent de sempre, avui dos som els falduts que hi hem anat Vizcarro segona participació i jo que vinc per primera vegada. Com que vinc tot sol m'he vestit del club MTB Bordon i en companyia d'Oscar en som dos a la línia de sortida on ens ajuntem uns 160 participants en moltes ganes de rutejar.
Després de tres coets i la traca iniciem la marxa,
la sortida molt rapida primer per carretera, poc després pels carrers més empinats d'aquesta població i ja posats en matèria entrem als camins típics d'entre muntanyes un continuo puja baixa primer i després d'una pujada entrem al primer sender molt tècnic entre pins i matolls.
Sortim del sender a la part baixa d'un barranc on comença una forta pujada per pista encimentada, aprofito per a recuperar un parell de posicions, el camí es fa llarg i el vent no ajuda a pujar de moment el porto en contra. En arribar dalt un avituallament, passo portem només 9km, torno a entrar a un sender ple de corbes molt tancades estil Ruta la Sal per desgracia porto a un davant que en una doble no sap baixar massa, mmm. Arribem al final del sender, com que fa vent decideixo anar a roda i que passen els kilòmetres, passem el desviament la la curta i la llarga, arribem al final de la baixada per pista i entrem a un altre barranc aquest cop el camí es de terra i poc a poc va augmentant el desnivell a superar, pujant pinyons primer canviar al plat menut després i finalment tot "lo ferro" 22x36 cul apretat i amunt. Per fi arribo a unes finques on fa un petit descans però la cosa no acaba aquí la pujada continua per sender que com no va incrementant en desnivell i en dificultat, passo pel lloc on et marquen con a circuit llarg i ja a planejar per sender fins al avituallament anterior on paro a veure i menjar.
Continuo sense mirar enrere, toca baixar per pista molt ampla però molt solta com que no ha plogut fa tant, corba cap aquí cap allà un petit "repechon" més corbes i per fi un cotxe atravessat al camí indica la pròxima pujada per un altre barranc que com l'anterior incrementat dificultat tal com m'endinso a aquesta ultima pujada. Per moments alusino trobo moltra gent que no fa pinta d'esta tant fort com per a estar aquí i pujant penso que deuen ser els del circuit curt, jejeje, quin susto. Passo un nou avituallament m'avisen que la pista empren una pujada infernal per a saltar l'ultim escull fins a Tivissa. En un punt veig el que m'han dit i torno a posar el plat menut, jugant en los pinyons baix fent ara ja no queda ningú a la vista per a avança així que regulo a tope i cap amunt.
Arribo dalt i entro novament a un sender pot ser el més difícil del matí, molta roca i algun escalonet, millor no jugarse-la penso primer després ja no penso i baixo com si hem jugues la carrera, curbes pedres roques pins i de nou a una pista entre roques va de baixada però dura poc.
Ja veig Tivissa a tocar però aquesta gent te ganes de fer-mos fer una ultima sendera de pujada molt tècnica   sort que m'he guardat una mica de forces, la baixada fins al poble també per sendera per arribar novament a les piscines on m'entreguen una samarreta, una motxilla, un bossa i menjar per a rebentar això si després de una reconfortant dutxa en aigua calenta que s'agraeix en lo dia fresquet que fa.
Finalment entrega de trofeus, entre ells una cabra al guanyador i un conill a la guanyadora i sorteig de moltes coses per a la practica del MTB, un bon mati de bici i un recorregut molt divertit, la bici en un parell de radis tocats i al arribar a casa una roda punxada.

Ruta GPS Garmin
Àlbum fotogràfic gracies al Rapitencs
Web organització
Classificació

16 de set. 2011

Nocturna, mar i muntanya

Després de tot l'estiu fen molta bici i arribar a moments de saturació de kilòmetres arriba el moment de gaudir de rutes diferents i més divertides de l'habitual. Avui en los coneguts del ForoMTB i companys de rutes de MTB de Vinaros em fet una ruta nocturna per la part de la costa del Montsià passant per molt trams de senders, alguns trams de pistes terreres i poc asfalt com més m'agrada.
La sortida a les 21'15h des de les Cases d'Alcanar, allí ens ajuntàvem set biker's en ganes de ruta i riure, tots en bici de enduro i llum suficient per a il·luminar per allí on passem.
Sortida cap a l'interior creuant la nacional, sort que no hi havia massa transit, entrem enseguida al camí que va en busca de la sendera dels bandolers, anem pujant per la zona de la Punta aquí hi ha uns quants nius de metralladores però de nit no els veig. La nit es molt fosca la lluna encara no ha sortit i pels núvols que hi ha entrem als senders molt divertits, de tant en tant uns AY, UY, una parada de cop, jejeje. Anem direcció a St.Carles de la Rapita i passem per llocs on he passat de dia però costa reconeix-els, arribem a la zona de la cementera i ens endinsem en aquest sorrollós indret.
La polseguera es important, però continuem en ganes pels camins i senderons que ens porten cada vegada més a prop del senders que tots coneixem de dia però poc l'han fet de nit, les baixades per camins son perilloses, algun sustet per la velocitat, les pujades per camins trencats divertides aquí caus tu alla em tomba l'altre, una pedra que no havia vist, .... Arribem a la pujada que ens porta a la baixada de la Gossera, es el lloc on més ens divertim, un sender com aquest molta gent ni de dia el baixa a gust i natros el farem de nit tancada. Les vistes de St.Carles baixant el sender de la Gossera valen una parada per a fer la foto.
Arribem a St.Carles i anem en busca del sopar, per sort ja hi ha hagut qui s'ha preocupat de buscar el lloc per a sopar, a una terrassa al aire lliure ens mengem ven a gust cadascun els seu plat combinat o pizza, unes cerveses, algun "orujo" i a continuar la ruta.
Anem en busca del semi sender de la costa després d'un canvi de plans, aquest sender el vam fer just a principi d'any alguns de la penya però de nit es un altra cosa. Aquí entra aquí surt, passa per zones urbanitzades i pel mig del càmping dels Alfacs, alguns trams estrets altres amb passarel·les i alguna zona de codolar tant típic d'aquesta costa. 
Tornem a passar per la cementera aquesta vegada per la zona de la costa i per davant d'alguna capelleta plena de llums. Ja estem a les Cases, arribem al cotxe i carregem sense perdre molt temps, casi a les 2a.m. surto direcció a casa, hi ha son si però ha valgut la pena una nocturna més per a contar i una nit aprofitada en bona companyia. Per cert quina CALOR!!!!!

12 de set. 2011

Marxa Cami de Sirga

Ja hi som, avui i com ja anunciava a l'anterior entrada toca anar a Mora d'Ebre per a participar a la marxa coneguda pel Cami de Sirga, avui vinc acompanyat per Lluc B. que te ganes de gaudir de la MTB i de conèixer noves terres. Arribem al punt de sortida i descobrim que avui hi haurà ambientas ciclista uns 200 participants fan d'aquesta edició la més nombrosa de les quatre edicions que porten fent-la. Recollim els dorsals i saludem a molt coneguts, des d'aquí felicito als Rapitencs que han sigut el grup més nombrós en 22 participants.
En posem a la sortida pel mig no hi intenció per cap dels dos de guanyar així que es preferible anar avançant i així t'animes, la sortida es per camins estrets i en un principi asfaltats, després ja canvia a camí de terra i damunt de pujada, començo a avançar moltíssima gent, lLuc pel seu comte fa el mateix.
El circuit fa un parell de "bucles" el primer voreja per moments el riu Ebre, passant per senders molt rapis i sense grans dificultats llevat d'un escalo, després tornem a pujar en busca de l'ermita de Gandesa tornem a passar per algun tram de sender molt divertit entre pins i coscolls.
 Porto ja una punxada a la roda posterior i vaig parant a posar aire la veritat que no per massa ràpid i prefereixo no parar i canviar la camera. Els ciclistes que em rodegen em deuen odiar per que els passo pujant  i en arribar dalt em paro a posar aire i em tornen a passar per a deixar-me passar baixant i tota la marxa així.
Passem pels avituallament on soc el primer en parar tranquil·lament, els que posaven el gomet que et marca com a circuit llarg em feliciten per la tranquil·litat en que passo. El recorregut continua pujant i baixant per camins terrers i senders divertits i ràpids, si ha algú no li ha agradat el recorregut es que no li agrada la bici de muntanya, per cert hi havia un altre faldut per aquí, es Josep V. que també a pujat a gaudir del mati calurós però divertit que ens han preparat la gent de la penya RiberaBike.
Acabem el recorregut passant per carrers de Mora i arribant al pavelló d'esports on es troben les dutxes i el menjar final de festa, poc a poc van arribant els participants de la llarga i de la curta, tots fem cara de contents, la ruta ha agradat al 99% dels participants i l'organització a estat molt bona.


p.d.: El proper cap de setmana tinc dos opcions i encara no se que fer, per un costat esta la marxa dels Tres  Termes a la que ja he participat a les dos edicions anteriors i per l'altra esta la marxa a per la Cabra de Tivissa on no he estat mai, ja veurem però tinc que decidir-ho ràpid que les inscripcions es tanquen