27 d’abr. 2011

Enduro i Pascua

Després d'un cap de setmana de Setmana Santa clàssic o sigui de pluges continues, avui dilluns el dia no despertava massa favorable però a mig dia ha canviat i finalment me decidit a sortir a fer una mica de cames per la Serra del Castell i la Serra de Godall. Com que ha estat plovent no cal fer massa camins per a evitar els "tolls" d'aigua que segur que s'han format així que intentaré anar el màxim de temps pels senders d'aquestes dos serres.
El recorregut comença des de casa en direcció al sender que puja al Castell des de la Creu Roja, esta molt humida i les pedres no son fàcils de superar be caminant aquí i uns peu i ja estem dalt, ja de passada pujo fins dalt on hi ha molt de visitant foraster. Baixada rapida i enllaçant per un parell de senders i camins arribo a la pujada del Tossal Gros, el camí es ample i pujo molt tranquil, poc fang i molt bones vistes, arribo dalt no hi ha ningú aprofito per a fer una panoràmica 360º.
Després de baixar a la carretera de Godall comença la part bonica de la ruta, remunto cap al sender del Tossal Redó que em porta cap a la torre de dalt de l'ermita, una vegada aquí baixo pel sender de la Cova Panís però a mitja baixada enllaço en un nou sender Racó del Forat que rodeja tota la torre per petits pinarets. Es un sender relativament pla amb alguna baixada tècnica i alguna pujada tècnica o impossible, no se. Torna a pujar fins al camí i enllaça amb un sender que voreja tota la cinglera de la part de l'ermita d'Ulldecona, es molt bonica i ofereix unes vistes molt bones de la vall, del Montsià i de la mateixa Ermita de la Pietat, enllaça amb la antiga baixada del camí de Godall cap a l'ermita per on baixo creuant les zones d'escalada que per aquí hi ha.
En arribar baix on hi ha un munt de gent menjant-se la mona ja toca tornar cap a casa però abans un parell d'enllaços més i pel camí asfaltat acabo la ruta, una ruta molt curta però ven aprofitada.

20 d’abr. 2011

V-XTREM 421km 5880m desnivell

El 20 de març comença a gestar-se el somni d'una colla de Valencianets, una ruta èpica que recorreria per tres comunitats autònomes, quatre províncies Castelló, València, Terol i Tarragona. El 2009 la Volta a Castello en 286km i 3500m, el 2010 la Chiapa Xtrem en 305km i 4150m i el 2011 després d'haver conegut a una gran colla on reina la "germanor" com diu Bragat arriba la V-XTREM de 420km i 5880m de desnivell positiu acumulat.
Anem per feina que se farà llarg. La sortida des de la Vall d'Uixó esta prevista a les 5 a.m. totalment de nit, preparats amb llums i bandes reflectants per a complir les normes de circulació ens fem la foto i sortida a les 5'05 a.m., som 8 els ciclistes i dos els acompanyants amb la furgo de Vferrer repleta de avituallament per part de Bike Difusion S.L, també nomenar la boníssima coca feta per la mare de Bernardo.
Comencem a pedalar cap a Sagunto les carreteres estan tranquiles però les discoteques no, algú comenta ¿que pensara la gente cuando nos vea? jo penso que devien al·lucina i pensar "avui he begut massa". Els primers km son favorables i la primera hora la fem a 28km/h de mitja, després ja comencem a pujar i la mitja baixa però això no es d'importància en aquesta ruta, anem fent-la petar els que coneixen les carreteres van davant que hi ha algun que altre encreuament i rotonda perillosa, a la majoria els conec de marxes a altres de altres quedades com la Haut o la de fa quinze dies la Vall tots menys un que resulta que esta preparant el Camino de Santiago Non-Stop, ufff.
Anem endinsant-mos cap al interior de la província per l'antiga nacional direcció a Teruel per on veiem nàixer el sol, sempre picant cap amunt arribem al primer port Ragudo 12km al 4% amb molt bona harmonia de grup el superem sense problemes dalt hi ha unes bones vistes toca rodar fins arribar a Barracas on fem la primera parada per a menjar i altres coses.
Continuem direcció Villanueva de Viver i després Montanejos les carreteres son favorables tornem a baixar de cota, passem per uns bonics "desfiladeros" i túnels de pedra per arribar a l'embassament d'Arenòs. En arribar a Montanejos es l'hora d'esmorzar, entrem al poble i anem a u bar on ens deixen entrar les bicis i tot.
Després d'unes rises tornem a la carretera portem una 115km i cinc hores de ruta, ara toca el plat fort però abans els entrants el port de Pino de la Salbe 6.2km al 6% baixada rapida i cap al gran colòs del dia Puertomingalvo 12km al 6,4% l'asfalt esta en mal estat i la pujada es fa més dura i llarga del que toca però poc a poc tots el superem sense massa problemes.
Aquí a dalt fa una mica de rasquilla i aprofitem per a tapar-nos, la carretera continua cap a Mosqueruela primer en molt mal estat i després arribem a l'encreuament de la carretera direcció a Valldelinares on millora fins arribar al poble, passada rapida i ens endinsem a la infernal pujada del Puerto de la Estrella tots sabem com esta l'asfalt tant de pujada com de baixada. Arriba l'hora de dinar i parem a Casa Amada a la Iglesuela, tots pensàvem que tardaríem en sortir d'allí però no en una hora justa ja em dinat i tornem a estar damunt de les bicis, anem en busca de Morella, però abans tindrem que superar el Puerto de las Cabrillas 7,6km al 2,8% passem per Portell de Morella i Cinctorres uns pocs kilometres més i ja es veu aquesta bonica estampa.
Una rapida baixada i arribada a la capital de l'Alt Maestrat Morella, passar per aquí es senyal inequívoca que toca pujar, pujar el Port de Torre Mirò 8,4km al 4,6% una vegada superada aquesta dificultat ja tot es començarà a veure d'un altra manera. En arribar dalt la carretera que porta cap al Boixar esta feta un "patacar" cal anar en molta cura, el cel es cada vegada més negre i per moments pareix que pot caure un diluvi però arribem a la Sénia sense cap percans i continuem ara si a relleus cap a Traiguera.
La nit cau i posem les llums novament, ens falten uns 100km i a l'altura de St.Mateu ja es necessari la iluminació extra, la carretera cap a les Coves i Cabanes pareix que la estesem fent un diumenge qualsevol, el ritme es sorprenent portem més de 330km i anem a 30-40 km/h en poca llum i a relleus això si en silenci.
 En arribar a la Pobla Tornessa entrem al carril bici, això ens fa aminorar el ritme però per contra guanyem en seguretat tot i que al portar la furgona detras fa que els cotxe tinguin compte al sobrepassar-nos. Els kilòmetres passen en molt rapidesa cada vegada estem més aprop de superar el repte, el grup continua compacte la gent ja torna a xarrar l'alegria corre per la sang i les ultimes rampes passant per Betxi, Vilavella i finalment Vall d'Uixò ja no son significatives, l'objectiu ja toca a la fi.
Arribada al pàrquing de les coves de St.Josep, abrassades d'alegria, encaixades de mans, felicitacions ¿ llàgrimes? molts sentiment barrejats, tots junts em fet realitat una bogeria que ens unirà segurament durant molt de temps, només queda dir dues coses: Moltes gracies senyors i ¿per a quan la pròxima?


Finnisers i companys:
 Pallares
 Burriquin
 Muchoskilometros
 Chiapucci
 Davidvvid
 Bernardo
 ToniOrtiz
 VFerrer - Pare i germa de Toni
 dmingo

11 d’abr. 2011

Qdd Serra de Godall

Ja feia dies que volia anar a veure com funcionaven les QueDaDes de les Terres de l'Ebre i per fi tots els astres s'han conjuntat per a poder anar a una, la quedada a estat a Godall organitzada pels companys de la UCSA pot ser era la que més ganes em donava per a anar ja que sempre estan treballant en noves senderes que després tots gaudim. En aquesta edició ens prometien més de 10 kilòmetres de senders continuats amb moltíssimes novetats anem a veure.
A les 7'30h he quedat en los companys de Vinaros del ForoMTB Min i Vitet, puntuals sortim de la estació cap a la primera sendera la Calç, la quedada es a les 8'30h i anem retallant per a evitar fer tard, arribem a Godall pel camí vell i de fet som dels primers a fer-ho, ens tocarà esperar una mica.
A les 8'30h ja hi som tots aixì que fem la foto del gran grup uns 70 que ens em reunit i a pedalar.
Pugem pel camí asfaltat que passa per la font de Cap d'Ases, arribem a l'entrada de la sendera que baixa cap a l'ermita d'Ulldecona però em sorprenent en la neteja d'una variant que voreja tota la singlera on s'hi practica escalada clàssica i torna a la torre del Jucar, sortim al asfalt només creuar-lo per que aquí comença una nova novetat, la sendera del Racó del Forat novament vorejant anem a fer una volta per a tornar a pujar a la torre per la sendera de la Cova Panis on ens espera un avituallament molt fresc. Aprofitem per a fer la foto dels companys foreros que em vingut lodani, min1972, dmingo,davitet, davit_scott.
Continuem la ruta pels sender conegut primer Tossal Redo i després la Barqueta on han treballat de valent per a fer-la completament ciclable. Remuntem per la Calç novament en busca del següent avituallament al cap damunt de les corbes de Godall, un petit mos i per la Colomera cap avall, després empalmem novament per senders cap a la pujada de la sendera de la pedrera, passada la pedrera un altra novetat que ens portarà novament a la zona de la torre del Jucar. Per l'asfalt anem en busca de la sendera dels JB que ja es completament ciclable i apta per a tots els públics.
Aquí anem una mica perduts, jo pensava que aniríem a veure una novetat que neix de la font de Cap d'Ases però resulta que no, avui estrenarem el sender dels Figuerals, aquí si que han treballat de valent les desbrossadores, es espectacular i et porta fins al mateix Godall per alguns trams empedrats.
En arribar al final un altre petit refrigeri que agraïm en tot el cor, esta gent ens ha fet gaudir d'un bon dia de ruta en companyia de molts coneguts i conegudes de les nostres terres. Poc a poc la gent marxa cap a casa i nosaltres no tardem massa a fer el mateix, emprenem la tornada pel sender del Pou Pixador on apareix el senyor "pinxuilin" després de reparar anem en busca del camí bell ens aproximem al sender de Patorrat per on remuntem un altra vegada al més alt de les corbes de Godall, vitet i min em comenten que no han baixat mai per la Calç pos avui serà l'últim dia que ho podran dir, tirem a vall gaudin d'un desens rapid i molt divertit amb corbes  amplies i peraltades, llàstima que sempre hi han punxes, arribem a l'asfalt i de cop psssss, un altra vegada NO! tira ràpid cap al cotxe a veure si arribem jejeje, min torna a punxar aquest cop la roda de davant per sort aguanta fins a l'estació punt de sortida i acomiadament d'aquest bon dia de MTB.

Cronica UCSB
Crónica MontBike
Track GPS Qdd
Track GPS Garmin
Post del ForoMTB

3 d’abr. 2011

III Vall Gold Race

Avui he participat a una KeDaDa del ForoMTB, l'any passat ja vaig assistir a una similar i la veritat que meu vaig passar molt be, es com anar a una marxa però a gaudir de la ruta en companyia d'un bon conjunt de ciclistes que els interessa més gaudir de la ruta que sofrir-la.
Anem a per la ruta, la sortida estava prevista a les 7'30h així que vaig a dormir el divendres per a estalviar-me la matinada, en una mica de retràs sortim de Vall d'Uixo, en concret del parking de les Coves de St. Josep el sol encara no a sortit.
Comencem pujant toca encadenar tres petits ports Marianet, Eslida i Ain, la ruta comença forta i a un ritme molt tranquil el grup de més de 30 ciclistes es divideix en dos el primer Marianet es molt paregut a les Moles, els altres dos ja no son tan fàcils, un company de castello ToniOrtiz em comenta que Eslida es considera segona categoria a la Volta Espanya.
En arribar a Tales re-agrupament de tot el personal ara toca rodar per carreteres més transitades i junts anem direcció a Onda on comença la pujada més llarga amb final al Port d'Arenos que en total en aproximació i tot resulten uns 50km de pujada, els paratges que ens rodegen son molt bonics, boscos de pins, alzines sureres, formacions rocoses roijoses, singleres, rius i petites preses d'aigua. 
El grup es torna a partir en petites fraccions i arribant dalt a Arenos una mica de diversió per a tots, jejeje. Una vegada tots dalt anem en busca del esmorzar, dinar son ja les 12'30h i baixem cap a Caudiel on l'organitzador ha reservat taula per a tots i també el menú, un bon plat de macarrons, una cuixa de pollastre, flam per a tots begudes varies sobretot cervesa i cafés.
Retornem a la carretera uns kilòmetres de calentament i tornada al puja baixa de la ruta, les carreteres per on anem son solitàries i més a les hores a que estem son les 14'45h, anem direcció a Torralba del Pinar i el seu port, després un parell de trampes entrem a una carretera en molt mal estat i la baixada es infernal més indicada per a MTB. Tornem a sortir a una carretera com deu mana i pujem el port de Ayodar en escapada en un parell d'escaladors purs,  baixada rapida un altra vegada a Tales on re-agrupem el màxim de ciclistes i tornada pels nomenats ports Ain, Eslida i Marianet, els tres encadenats sense casi parar, el grup es reduït jo tiro en los de davant m'interessa arribar a Vall d'Uixo prompte, arribada a la Vall i carregant el cotxe arriba un altre grupet, quan ja marxo arriben els últims amb cares de esta molt cansats. Comentar que hi ha hagut gent que ha vingut des de Castelló i acaba el dia amb més de 300km, quina enveja.